Reabilitarea statiei de pompe pentru stins incendii

Reabilitarea statiei de pompe de stins incendii este prevazuta in Bugetul 2014 al asociatiei si a fost mereu un desiderat, fiind prevazuta in bugetele anuale din ultimii ani. Primul pas a fost solicitarea noastra catre Apa Nova de a muta gardul despartitor intre statia de pompe si cea de hidrofoare deservita de Apa Nova. Acest gard ingloba si vechile vase de expansiune si tabloul de comanda ce apartin de pompele de stins incendii. Apa Nova a raspuns pozitiv solicitarii asociatiei si a mutat gardul, ocupand acum circa un sfert din spatiul statiei.


Statia de pompe renovata

Orice reabilitare / punere in functiune a pompelor nu se poate realiza fara  reabilitarea rezervorului de apa tampon, rezervor ce se afla intr-o inaintata faza de degradare datorita ruginii (a stat gol ani de zile...).   S-a muncit cateva zile doar pentru curatarea ruginii cu spaclul, dalta si ciocanul... Au fost scosi zeci de saci de rugina si namol din rezervor.

Curatarea finala a rezervorului de rugina (cu deruginol) si vopsirea acestuia s-a efectuat de catre Florin Lacatus in conditii extrem de grele si periculoase ! Desi a beneficiat de o masca de gaze pusa la dspozitie de catre administrator, cartusul filtrant al aceasteia nu a rezistat decat in prima zi...

Vopsirea cu substante toxice precum deruginol, grund, email etc. intr-o incinta aproape complet inchisa este un proces extrem de periculos. Rezervorul a fost curatat in final de rugina cu deruginol si vopsit cu o vopsea speciala , 3 in 1 - deruginol, grund plus email - folosita si de pompieri pentru rezervoarele masinilor de interventie.  In doar cateva minute aerul din rezervorul de apa era extrem de toxic si imposibil de respirat ! Parea imposibila continuarea lucrarii..... Numai curajul si inventivitatea mesterului au facut posibila finalizarea acestei lucrari.

A trebuit sa conectam un furtun la masca de gaze pe care l-am scos in afara incintei pentru a beneficia de un aer cat de cat respirabil... Toata sala era impregnata cu un puternic miros de cetone..

Trebuie sa-i fim recunoscatori acestui mester extrem de serios si curajos. Dupa ce a realizat toate reamenajarile din bloc a reusit si refacerea rezervorului de apa pentru pompele de stins incendii si igienizarea statiei.  

Sala este pregatita pentru instalarea noilor pompe de stins incendii. Pentru instalarea unor pompe noi este necesar un proiect , iar proiectul a fost realizat de catre dl. Popescu Andi, membru al asociatiei, caruia ii multumim.

Conform proiectului, este necesar un grup de pompare format din doua pompe de 7.5 kw, capabile sa pompeze 20 m3/ora la o inaltime de 85m, cu automatizare.

Aceste grupuri sunt construite astfel incat pompele sa porneasca in cascada pentru satisfacerea consumului de apa sau combaterea incendiului existand si posibilitatea rotirii pompelor pentru obtinerea unei uzuri uniforme. Ele pot fi prevazute cu o electropompa pilot pentru compensarea pierderilor din instalatie (Hidrotica srl)  ( 

In curand vom dispune de fonduri speciale pentru achizitionarea pompelor si vom avea un grup de pompe pentru stins incendii functional.

 

 

 

Citeste si :

 

 

 

Real time web analytics, Heat map tracking