ACP TURN 78

...pentru informarea dvs.

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului
Home Reabilitarea statiei de pompe

Reabilitarea statiei de pompe pentru stins incendii

Email Imprimare PDF
Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Reabilitarea statiei de pompe de stins incendii este prevazuta in Bugetul 2014 al asociatiei si a fost mereu un desiderat, fiind prevazuta in bugetele anuale din ultimii ani. Primul pas a fost solicitarea noastra catre Apa Nova de a muta gardul despartitor intre statia de pompe si cea de hidrofoare deservita de Apa Nova. Acest gard ingloba si vechile vase de expansiune si tabloul de comanda ce apartin de pompele de stins incendii. Apa Nova a raspuns pozitiv solicitarii asociatiei si a mutat gardul, ocupand acum circa un sfert din spatiul statiei.


Statia de pompe renovata

Orice reabilitare / punere in functiune a pompelor nu se poate realiza fara  reabilitarea rezervorului de apa tampon, rezervor ce se afla intr-o inaintata faza de degradare datorita ruginii (a stat gol ani de zile...).   S-a muncit cateva zile doar pentru curatarea ruginii cu spaclul, dalta si ciocanul... Au fost scosi zeci de saci de rugina si namol din rezervor.

Curatarea finala a rezervorului de rugina (cu deruginol) si vopsirea acestuia s-a efectuat de catre Florin Lacatus in conditii extrem de grele si periculoase ! Desi a beneficiat de o masca de gaze pusa la dspozitie de catre administrator, cartusul filtrant al aceasteia nu a rezistat decat in prima zi...

Vopsirea cu substante toxice precum deruginol, grund, email etc. intr-o incinta aproape complet inchisa este un proces extrem de periculos. Rezervorul a fost curatat in final de rugina cu deruginol si vopsit cu o vopsea speciala , 3 in 1 - deruginol, grund plus email - folosita si de pompieri pentru rezervoarele masinilor de interventie.  In doar cateva minute aerul din rezervorul de apa era extrem de toxic si imposibil de respirat ! Parea imposibila continuarea lucrarii..... Numai curajul si inventivitatea mesterului au facut posibila finalizarea acestei lucrari.

A trebuit sa conectam un furtun la masca de gaze pe care l-am scos in afara incintei pentru a beneficia de un aer cat de cat respirabil... Toata sala era impregnata cu un puternic miros de cetone..

Trebuie sa-i fim recunoscatori acestui mester extrem de serios si curajos. Dupa ce a realizat toate reamenajarile din bloc a reusit si refacerea rezervorului de apa pentru pompele de stins incendii si igienizarea statiei.  

Sala este pregatita pentru instalarea noilor pompe de stins incendii. Pentru instalarea unor pompe noi este necesar un proiect , iar proiectul a fost realizat de catre dl. Popescu Andi, membru al asociatiei, caruia ii multumim.

Conform proiectului, este necesar un grup de pompare format din doua pompe de 7.5 kw, capabile sa pompeze 20 m3/ora la o inaltime de 85m, cu automatizare.

Aceste grupuri sunt construite astfel incat pompele sa porneasca in cascada pentru satisfacerea consumului de apa sau combaterea incendiului existand si posibilitatea rotirii pompelor pentru obtinerea unei uzuri uniforme. Ele pot fi prevazute cu o electropompa pilot pentru compensarea pierderilor din instalatie (Hidrotica srl)  ( 

In curand vom dispune de fonduri speciale pentru achizitionarea pompelor si vom avea un grup de pompe pentru stins incendii functional.

 

Anunt de vanzare pompe Sadu 100

ACP TURN'78 scoate la vanzare 2 electropompe Aversa tip SADU 100x3, cu motoarele aferente de 45kw. Se pot vinde si separat.

Specificatii:

SADU 100X3, electropompa multietajata (3 etaje)

Capacitate:                      Q = 36 mc / h

Inaltime de pompare:    H = 90 m

Putere :                            45 kw (380v/50Hz)

Pompele au facut parte din echipamentul de stingere incendii, nu au fost folosite si sunt echivalentul pompelor SD 100x3 de la Mecanex Botosani.

Contact oferte(at)vergului67.ro 

 

Citeste si :

 

 

 

 
  • Pompe Aversa
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
SlideShow Pro Module v2.0 by JT

Sus

Stiri

Amenzi pentru utilizarea conventiilor civile in locul contractelor de munca

Zece asociaţii de proprietari din Timişoara au de achitat amenzi uriaşe, după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă a descoperit că administratorii şi femeile de serviciu lucrează în baza unor convenţii civile. Cele zece asociaţii trebuie să plăteacă câte 20.000 de lei pentru fiecare administrator şi femeie de serviciu cu care a încheiat o convenţie civilă şi nu un contract de muncă. Citeste