ACP TURN 78

...pentru informarea dvs.

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului
Home CURIOZITATI Piramida lui Keops - descoperiri uluitoare

Piramida lui Keops - descoperiri uluitoare

Email Imprimare PDF
Evaluare utilizator: / 15
Cel mai slabCel mai bun 

 

Descoperiri in Marea Piramida din Egipt

Scheletul unei creaturi, jumatate om, jumatate felina

jumatate om, jumatate felina

Acum trei ani, o echipa de arheologi egipteni a scos la lumina ramasitele unei fiinte cu corp de pisica si craniu de om. Scheletul, perfect prezervat, a fost gasit la intrarea unei camere ascunse, care fusese recent descoperita in partea superioara a Piramidei lui Keops. Acesta ar fi fost ulterior expus în Muzeul național de istorie din Cairo. Aceasta stire a fost data publicitătii la scurt timp dupa eveniment, de catre publicatia The National Reporter. Iata ce relatau reporterii americani pe 19 decembrie 2009:

«Oameni de stiință din lumea intreaga au ajuns în Egipt, pentru a studia ciudatul schelet, multora dintre ei nevenindu-le sa creadă ca e real. „Cunoastem faptul ca egiptenii antici erau, printre altele, și taxidermisti desavarsiti. Ceea ce vedem acum este cel mai probabil una din creatiile lor, menita sa sperie eventualii hoti”, ne spune dr. Jason Hendley, de la Universitatea Oxford.

Unii dintre cercetatorii care s-au aflat la fata locului impartasesc opinia dr. Hendley, in timp ce altii sunt mai putin sceptici: „Ceea ce ma nedumereste este faptul ca, coloana vertebrala a acestei creaturi este atasata de craniu in mod natural, explică dr. Winston Gorjone. Daca ceea ce vedem acum ar fi creatia unui taxidermist antic, metoda de atasare a craniului la coloană ar fi vizibila. Ar exista sarme care sa le tină impreuna. In cazul de fata, ele nu exista. Vedem clar ca oasele se mbina in mod natural, ceea arata ca acest schelet ar putea fi, intr-adevăr, ramasitele unei specii de animale de mult disparute. Sa nu uitam ca traditiile vechilor egipteni abunda in fiinte jumatate om, jumatate animal, mai spune dr. Gorjone. Intrebarea la care suntem provocati sa raspundem acum este daca acestea chiar au fost rodul imaginatiei sau au existat in realitate”. 

zei egipteni

 

Sfera aurita plutitoare 

bila plutitoare

Reporterul: Ce ne puteti spune despre misterioasa sfera plutitoare gasita in camera secreta?

Dr. Gorjone: Nu am voie sa discut public despre ea. In momentul de fata, sfera aurie este considerată secret de stat de catre guvernul egiptean si ni s-a interzis sa discutam despre ea.

Reporterul: Dupa parerea dumneavoastra, in cat timp ar putea fi aflat secretul bilei plutitoare, si daca s-ar reusi acest lucru, aceasta informatie ar fi adusa la cunostinta publicului?

Dr. Gorjone: In momentul de fata, sfera se afla inca in Marea Piramida. Din ceea ce mi s-a spus, nu poate fi miscata. Tehnicienii au încercat s-o disloce din pozitia actuala folosind pistoane hidraulice, dar campul de forta generat de sfera este prea puternic. Ce este ea si cum a reusit sa ramana suspendata timp de mii de ani este înca un mister.

diagrama piramidei lui Keops

In 1993, o sonda robot a fost directionata printr-o gura de aerisire. Dupa ce a parcurs un traseu intortocheat, cu multe cotituri, aceasta s-a oprit in fata unei usi de marmura. Ce se afla dincolo de aceasta usa a ramas un mister pana luna trecuta, cand oamenii de stiinta au primit aprobarea sa continue explorarea prin forarea unei gauri de mica dimensiune, atat cat sa intre prin ea fibra optica a sondei. 

 usa de marmura

 Zis si facut. Sonda si-a continuat drumul, luand-o in sus cativa metri, pana cand a intrat intr-o camera deschisa, lunga de cca 3 metri si inalta de 1 metru si jumatate. Ceea ce au revelat imaginile a fost de-a dreptul socant. In mijlocul incaperii si in fata celei de-a doua usi statea scheletul unui animal. Dar nu al vreunui animal cunoscut. Parea sa fie o pisica de dimensiuni mari cu un cap uman, avand craniul alungit. Acesta parea ca sta de paza in fata intrarii in ce-a de-a doua camera. Cand imaginea animalului a aparut pe video-monitor, cativa dintre specialistii prezenti au spus ca aceasta trebuie sa fie dovada concreta a uneia dintre cele mai adorate fapturi mitice ale vechilor egipteni – fiinta jumatate om, jumatate pisica. Oare asta sa fie dovada concreta ca asa ceva a existat ?

 om pisica

Scheletul a fost atent examinat timp de aproape 3 ore de catre echipa de cercetare, imaginile fiind transmise in direct in lumea intreaga, la mai multe universitati de prestigiu. Ce este acest animal a ramas in continuare un mister, dar un lucru a fost atunci stabilit unanim: este vorba de un schelet real, nu de o sculptura si nici de creatia vreunui taxidermist antic.

Apoi sonda si-a continuat explorarea, facandu-si drum prin a doua deschidere, in camera principala. Luminita emisa de fibra optica a scanat timp de mai multe ore incaperea intunecata, ce parea a fi goala. Dar incaperea era mult prea mare pentru micul fascicul de lumina, asa ca s-a decis trimiterea unui al doilea fascicul, mai eficient, pentru a mari zona de vizibilitate a camerei video. Odata facut si acest pas, s-a putut determina ca incaperea era mult mai spatioasa decat prima. Atunci când sonda video s-a indreptat direct spre mijlocul camerei, o imagine si mai socanta li s-a aratat oamenilor de stiinta: chiar in mijlocul incaperii de piatra se afla o sfera aurie, cu un diametru de cca 30 de centimetri, plutind în aer cam la 40 de centimetri de sol.

sfera plutitoare aurie

Sfera aurie, plutind in aer in cea de-a doua camera.

Ceea ce se vede sub ea ca fiind o umbra este de fapt o decolorare provenita de la sursa de energie radiind de la glob. Aceeasi forta impinge de sub glob si excrementele liliecilor.

Membrii echipei de cercetare erau uluiti de ceea ce vedeau. Sfera pur si simplu plana in spatiul din mijlocul camerei. Nu existau fire care s-o tina in sus si nu era o iluzie optica. Dupa primele estimari, sfera plutitoare era pozitionata pe aceeasi linie cu varful piramidei.

Cand vestea despre misterioasa sfera plutitoare a ajuns la Departamentul de istorie antica egiptean, echipei de explorare i s-a ordonat sa inceteze orice activitate si sa-si retraga sonda imediat. Caseta video a fost confiscata, iar membrilor echipei li s-a cerut sa paraseasca piramida. A doua zi, guvernul egiptean a emis un ordin de confidentialitate, care interzicea orice divulgare de informatii privind scheletul pisica/om si mai ales sfera plutitoare. Acestea urmau sa ramana un secret de stat, pana cand avea sa fie stabilit cu exactitate ce erau acestea.

Din fericire, intreaga povestea a ajuns la The National Reporter înainte ca acest ordin sa fie emis și iata, ne asumam un mare risc aducand la cunostinta intregii lumi aceste descoperiri uimitoare. Ce explicații vor da in viitor oamenii de stiinta in legatura cu aceste obiecte stranii nu stim, dar va asigurăm că The National Reporter va fi prima agentie de stiri care le va publica.» 

 sursa: The National Reporter  

 

Sus

Stiri

La toamna incepe reabilitarea termica a blocului !!  

La sfarsitul lunii mai a avut loc licitatia pentru "Proiectare si audit" , licitatie castigata de urmatoarele firme :

  • SC Specialist Consulting SRL
  • SC PROIECT BUCURESTI SA

Licitatia pentru executie va avea loc in perioada august-septembrie, iar lucrarile vor demara imediat in perioada urmatoare